Cuiburi de viespi

de MIUTA in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 6476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 5 galbenusuri
  • 230 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 3-4 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • SIROP
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • o esenta de vanilie Dr.Oetker
  • PT.UNS CUIBURILE
  • un galbenus
  • 3 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

Se cerne faina intr-un lighean.

Se face in mijlocul fainii o gropita si acolo vom pune laptele caldut,drojdia dizolvata si o lingura de zahar.Amestecam compozitia cu putina faina,acoperim si lasam maiaua 20 minute la dospit.

Intre timp amestecam 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar si un praf de sare.

Dupa ca maiaua a dospit ne apucam de framantat.Turnam galbenusurile peste maia si framantam foarte bine aluatul.Daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut.La mine nu a fost nevoie.Se framanta foarte bine cca 10 minute.La sfarsit se adauga 3-4 linguri de ulei infierbantat si se framanta inca 5 minute.Se pune aluatul la crescut cca 40-50 minute.

Amestecam untul cu zaharul pudra.

Pregatim siropul amestecand laptele,zaharul si esenta de vanilie.Se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul.Nu trebuie sa fiarba.

Cand aluatul a dospit se imparte in doua parti egale.

Se intinde fiecare parte in foi dreptunghiulare,se unge cu untul amestecat cu zahar si se ruleaza.Se taie rulouri de cca 3 cm si se aseaza cu partea taiata in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa la crescut 15 minute si se ung cu galbenus amestecat cu lapte doar inainte de a fi pusi la cuptor.Se lasa la cuptor 30 minute la 180 C.

Dupa 30 minute se scoate tava si se insiropeaza cu o lingura fiecare cuib.Se toarna cu lingura peste fiecare cuib in parte.

Se baga tava din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Sunt deliciosi!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

MIUTA 1

12.11.2012, 12:44

Multumesc frumos!

ancanicoleta91 1

28.03.2014, 17:54

MIUTA 1

29.03.2014, 09:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi